Marlene Hedblom

Att skriva en presentation om sig själv är ju lite speciellt, i alla fall för mig, men här kommer ett försök från mig att beskriva lite om vem jag är och hur det kommer sig att jag är tränare i golf.

Jag kommer från Gävle med det bästa laget i Sverige, Brynäs! Men nu bor jag i Stockholm.

1995 var året jag började satsa helhjärtat på golf, lite sent kan tyckas att vid 21 års ålder börja satsa på en proffskarriär inom golf, men det gjorde jag i alla fall.

Med en pappa som golftränare och en bror (Peter Hedblom) som tog sig in på Europatouren som 19 åring, en av dom yngsta i Sveriges historia och en mamma som kunde mer om loft och lie än de flesta erfarna spelare på touren så valet var ganska enkelt, satsa heltid på golf och få umgås med min familj, eller sitta ensam hemma medan familjen svassa runt på golfbanan.

Pappa Olle Hedblom, även kallad ”Svingpolisen” och mamma Agneta drev driving range, träningsverksamhet och shop på Gävle golfklubb.

Att fostras inom Gävle golfklubb var unikt har jag förstått nu i efterhand, jag hade turen att få träna tillsammans med dem som blev stora delar av Sverige eliten med spelare som Adam Mednick, Kricken Härdin, min bror Peter mfl. Tillsammans sporrade vi varandra till framgångar på tourerna runt om i världen.

 

1997 åkte jag och min pappa till La Manga i Spanien för att kvala in till Europatouren. Egentligen skulle man kanske ha spelat längre på svenska touren men pappa sa – "Nu åker vi dit och vinner hela skiten och grejar det där förbannade Europatourkortet"!
När jag skulle slå i min sista putt på finaldagen sa jag till pappa – vinner jag om jag sätter den här putten? – Du kan tvåputta för vinst! Bollen rullade i och jag var i total chock! ( Troligtvis hela startfältet också som undrade vem jag var egentligen?)

Jag spelade 14 år på Europatouren och två år på USA-touren (LPGA). Med ett par vinster och ett 20 tal topp-tio placeringar slutade jag som bäst 12:a i Europa och topp 70 i världen.

Det jag lärde mig som professionell golfspelare är att det finns inga genvägar till att nå resultat. Allting kommer av hårt jobb och att sätta realistiska mål och ha en tydlig vision.
När jag slutade som professionell spelare 2006 var valet att bli tränare väldigt långt borta i tanken, trodde aldrig jag skulle gå i pappas fotspår. 2 månader senare gravid med mitt andra barn blev abstinensen för stor. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig borta från den sport som gett mig så mycket. Helt plötsligt var det fullt naturligt att lära andra ”spelet golf”.

Sedan 2014 så jobbar jag på vackra Fågelbro Golf & Country Club, och det är en ära att få vara delaktig i deras stora satsning!

Svensk Golf

Golfskolan i Svensk Golf är en institution som nämns redan i första numret av Svensk Golf 1946. Då var det en enkel rörelseinstruktion för korrekt bak- och nersving. Sedan dess har instruktion varit en bärande del i tidningen och numera såklart på webben. Tränarstaben har varierat men alltid bestått av profilstarka och erkänt duktiga PGA-tränare och idag tillhör både jag och min brorson Kasper teamet! Förutom att agera tränare på de klassiska träningseventen "Superstart" produceras det filmer med tips och inspiration som hjälper dig bli en bättre golfare. Kika gärna in på Golfskolan

Bildbank

Alla bilder kan förstoras genom att klicka på dem.